Ten Hag; “Tevreden met het resultaat!”

Zones uit elkaar trekken

Voor de camera van Fox stond een tevreden coach. Erik ten Hag had erg gehamerd op het feit, dat de spelers in een dergelijke wedstrijd het geduld moesten bewaren. Het beeld op het netvlies van de vorige wedstrijd van VVV leerde Ten Hag dat VVV compact stond. Dat was vandaag niet anders. De taak was dan ook door hoog baltempo de tegenstander kapot te spelen. Maar vooral dat de zones uit elkaar getrokken moesten worden. Dat lukte Ajax in de tweede helft erg goed. De coach van Ajax zag echter in de eerste helft dat dit te weinig gebeurde. Ten Hag legde uit dat VVV veel op eigen veld verdedigde en dat je ze juist uit de zones weg moest lokken.

Na de rust zag Ten Hag dat het spel beter verzorgd was. Hij zag ook wel dat VVV stuk was gespeeld en dat de ruimtes na iedere goal groter werden. De 0-2 was daarvan het grootste bewijs. Het nekte de tegenstander en zo kon Ajax zijn vertrouwde spel spelen. Ten Hag had wel iets om te klagen, want de tegengoal vond hij volledig onnodig. Hij had echter ook genoeg mooie aanvallen gezien.