Zakelijk Ajax wint overtuigend van Sparta

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam relatief eenvoudig weten te winnen. Na een povere openingsfase namen de Amsterdammers vervolgens alsnog gemakkelijk afstand van Sparta. Doelpunten van Quincy Promes, Dusan Tadic en tweemaal Hakim Ziyech bezorgden de ploeg van Erik ten Hag de winst.

Met Sergiño Dest en Promes in de basis begon Ajax wat moeizaam tegen Sparta Rotterdam. De thuisploeg zette de Amsterdammers enkele keren hoog onder druk en creëerde zelf ook een aantal aardige mogelijkheden. Ajax kwam vervolgens langzaam maar zeker zelf ook beter in de wedstrijd. Lisandro Martínez was in die fase het meest dichtbij een doelpunt. De Argentijn nam het Sparta-doel van net buiten de middencirkel in één keer onder vuur na een matige uittrap van Tim Coremans. Zijn inzet verdween net naast.

Niet veel later stond diezelfde Martínez wel aan de basis voor de 0-1. Zijn fraaie lange bal van achteruit werd door Promes uitstekend op waarde geschat. De aanvallende middenvelder rondde oog in oog met Coremans koelbloedig af en tekende zo voor zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125233/zakelijk-ajax-wint-overtuigend-van-sparta