Ajax wint ondanks moeizame tweede helft van ADO

Ajax heeft op bezoek bij ADO Den Haag een moeizame overwinning geboekt. Na een goede eerste helft, waarin Ajax zichzelf met een 0-1 ruststand veel tekortdeed, werden er na de rust amper nog kansen gecreëerd. Invaller David Neres stelde uiteindelijk de zege veilig.

Erik ten Hag koos tegen ADO Den Haag voor Klaas-Jan Huntelaar in de basis en die keuze betaalde zich al na tien minuten uit. Hakim Ziyech trok vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en speelde vervolgens Huntelaar op knappe wijze vrij. Oog in oog met ADO-doelman Luuk Koopmans bleef Huntelaar vervolgens rustig en schoot hij Ajax overtuigend op voorsprong.

Een paar minuten later kwam Sergiño Dest in een goede scoringspositie. De rechtsback combineerde er lustig op los met Ziyech en Donny van de Beek, waarna hij vanuit een kansrijke positie kon schieten. Zijn inzet verdween echter een meter naast.