Ajax bekert eenvoudig verder na hattrick De Jong

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagavond gemakkelijk afgerekend met SV Spakenburg. Dankzij een hattrick van Siem de Jong, een dubbelslag van Lassina Traoré en doelpunten van Dusan Tadić en debutant Naci Ünüvar werd op overtuigende wijze de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt.

Met een fors gewijzigd elftal ten opzichte van het duel met Sparta Rotterdam, gaf Ajax al vroeg in de wedstrijd de eerste kans weg. Oud-Ajacied Vince Gino Dekker wist over de rechterkant van het veld uit te breken en Lisandro Martínez voor te blijven. Vervolgens schoot Dekker de bal in het zijnet en kon de debuterende Bruno Varela opgelucht ademhalen.

Hierna nam Ajax echter het heft in handen. Aan de hand van Carel Eiting, die centraal op het middenveld het spel verdeelde, voetbalde Ajax verzorgd richting het Spakenburg-doel. Hoewel het lastig was om tegen de compacte Spakenburgse achterhoede tot uitgespeelde kansen te komen, wist Ajax er toch een aantal te creëren. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128556/ajax-bekert-eenvoudig-verder-na-hattrick-de-jong