Hoe Ajax EL-exit tegen Getafe kan afwenden

Bron: www.ajaxshowtime.com

Na de pijnlijke 2-0 nederlaag van afgelopen donderdag in het Coliseum Alfonso Pérez, wordt het voor Ajax een hels karwei om aanstaande donderdag in de Johan Cruijff ArenA ten koste van Getafe alsnog de achtste finale van de Europa League te bereiken. Toch is niet het zeer irritante Getafe Ajax’ grootste tegenstander. Dat zijn de ploeterende Amsterdammers namelijk zelf. Een analyse waaruit blijkt hoe Ajax de dreigende Europa League-exit in de return kan afwenden.

Door de nederlagen tegen Getafe en Heracles Almelo is het niet verwonderlijk dat er weinig Ajacieden met vertrouwen toeleven naar de return tegen Getafe. Ajax speelde in Spanje ver ondermaats, wist geen uitdoelpunt te maken en kreeg zelf wel twee treffers om de oren. Tel daarbij het toch al stroperige spel van Ajax na de winterstop op en het is logisch om te concluderen dat Ajax donderdag tegen Getafe voor een loodzware opgave staat. Toch is het absoluut niet onmogelijk dat Ajax donderdagavond opleeft en zich herpakt. Daarvoor zullen echter wel een aantal cruciale zaken anders moeten ten opzichte van de heenwedstrijd tegen Getafe.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129530/hoe-ajax-el-exit-tegen-getafe-kan-afwenden