Ajax bekert door na overwinning op PSV

PSV kwam woensdagvond op bezoek in de Johan Cruijff ArenA, maar kon, vooral tijdens de eerste helft, weinig inbrengen. Uiteindelijk wint Ajax met 2-1 en plaatst zich voor de halve finale van de KNVB Beker.

Ajax begint erg sterk aan de wedstrijd en komt vrij snel op een 2-0 voorsprong. Recordaankoop Haller maakt beide doelpunten, die volgen uit prima aanvallen van de Amsterdammers. Het middenveld met Blind, Alvarez en Klaassen domineert en PSV kan weinig in de buurt van Maarten Stekelenburg komen. Na de 2-0 gaat het tempo wat omlaag, maar is Ajax nog steeds heer en meester. Vlak voor rust volgt er nog een grote kans voor aanvoerder Dusan Tadic, die over het doel heen gaat via een PSV’er. De corner wordt niet meer genomen.