Ajax uitgeschakeld na pijnlijke nederlaag bij Aston Villa waarbij het ook nogdrietal verdedigers verliest

Bron: ajaxfanzone.nl

Alex Kroes heeft de bevestiging gekregen dat de Ajax-selectie voor komend seizoen volledig op de schop moet. De algemeen directeur die vrijdag aan de monsterklus begint, zag vanaf de tribune op Villa Park dat het elftal van John van ’t Schip met een vernedering uit de Conference League werd gestoten. Na het doelpuntloze gelijkspel in Amsterdam had Ajax helemaal niets in te brengen in Birmingham (4-0). Erger nog dan de nederlaag lijken de blessures van Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Resnch, die Van ’t Schip in het restant van de Eredivisie weleens lelijk kunnen opbreken.

Natuurlijk was het uit Amsterdams perspectief wrang dat de aanzet tot de kansloze nederlaag door een speler die niet meer op het veld had mogen staan werd gegeven. Nog geen tien minuten nadat Aston Villa-spits Ollie Watkins rood had moeten hebben wegens een onbesuisde tackle op de enkel van Diant Ramaj kopte hij de 1-0 binnen. En dus had Ajax reden tot klagen. Maar het spel van Ajax was te dramatisch om dat al te lang te doen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/03/15/ajax-uitgeschakeld-na-pijnlijke-nederlaag-bij-aston-villa-waarbij-het-ook-nogdrietal-verdedigers-verliest/