Ajax machteloos tegen AZ

Bron: ajax.nieuwslog.nl

UPDATE:

Ajax begint zaterdag met een achterstand van zes punten aan deontmoeting met koploper PSV. De Amsterdammers leden zondag op bezoek bijAZ de tweede nederlaag op rij (2-0). Het verlies had veel hoger kunnenuitvallen.

AZ mocht zichzelf aanrekenen dat het de rivaal uit dehoofdstad niet zwaarder voor een belabberd optreden bestrafte. Dethuisclub voetbalde precies zoals trainer Gertjan Verbeek voorafbeloofde. De spelers vochten voor iedere bal en keken niet op eenovertreding meer of minder. Ze hanteerden een zo'n hoog tempo dat zezichzelf af en toe en Ajax uiteindelijk helemaal voorbij liepen.

Deopportunistische speelwijze leverde AZ uitstekende kansen op. RasmusElm, Pontus Wermbloon en Graziano Pellè verzuimden voor rust te scoren.De laatstgenoemde Italiaan mocht het na vier succesvolle invalbeurtenals basisspeler proberen. Hij bezorgde de defensie van Ajax overwerk,maar miste na de hervatting nog twee riante mogelijkheden. Het publiekin Alkmaar was vergevingsgezind. De zondebok van weleer is in een raptempo uitgegroeid tot publiekslieveling. Hij verliet in blessuretijd meteen ovationeel applaus het natte speelveld.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113280/Ajax_machteloos_tegen_AZ.html