Ajax haalt uit bij Anderlecht: 3-0

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Met een ruime zege bij Anderlecht (0-3) stelde Ajax zich donderdagavond overtuigend kandidaat voor een plaatsje bij de laatste zestien van de Europa League. De jeugdige spelers van trainer Frank de Boer presenteerden zich op de één na hoogste voetbalschool van de UEFA als ijverige leerlingen en sprongen een stuk zorgvuldiger om met de kansen dan afgelopen zondag bij Roda JC (2-2).

Het verloop van de wedstrijd zat Ajax ook bepaald niet tegen. Anderlecht domineerde het eerste half uur en miste bij een achterstand van 0-1 een strafschop. De regerend kampioen van België keek nog geen kwartier later tegen een achterstand van 0-3 aan. De overwinning had een historisch tintje omdat Anderlecht nog nooit eerder in een officiële ontmoeting van een Nederlandse club verloor.

Ajax mocht Maarten Stekelenburg weer eens dankbaar zijn dat het niet in de openingsfase al tegen een ruime achterstand aan keek. De doelman van het Nederlands elftal dook de bal al na vijf minuten weg voor de voeten van Romelu Lukaku, de pas zeventienjarige reusachtige spits van de thuisclub. Matias Suarez strandde in de zeventiende minuut eveneens in kansrijke positie op Stekelenburg.