Dramatisch Ajax weigert te profiteren

Ajax maakt er de laatste weken een wedstrijd van om in de beginfase zoveel mogelijk kansen te creëren en te missen. Tegen Go Ahead Eagles en FC Groningen kregen de Amsterdammers het daardoor moeilijk, maar in Zwolle leek dat scenario te veranderen. Al na zeven minuten kopte Klaassen een vrije trap binnen: 0-1.

Ajax had de bal tegen PEC, dat ver terugzakte op eigen helft. Met enkele speldenprikjes werd de thuisploeg wel dreigend, maar de echte kansen waren voor de koploper. In het bijzonder voor De Jong. De captain kreeg weer de voorkeur in de spits en baalde opzichtig dat hij dat vertrouwen niet kon uitbetalen voor rust. Na een goede voorzet van Van Rhijn stond De Jong helemaal vrij, maar zijn volley ging over.

Niet veel later mocht De Jong opnieuw aanleggen. Dit keer legde Schöne klaar en zag de spits zijn inzet slap richting Boer rollen. Moisander probeerde het even later van afstand en waar Ajax dacht aan 0-2, daar was het plots gelijk. Fernandez werd weggestuurd en bij Ajax zag het er allemaal niet best uit. De spits schoot op Vermeer, maar via het been van Veltman mocht de aanvaller van PEC alsnog het beslissende zetje geven: 1-1.