'Hattrick' Schöne helpt Ajax langs sc Heerenveen

Schöne maakt zijn derde, invaller Mitchell Dijks kijkt toe.© Proshots

De wedstrijd tegen sc Heerenveen stond voor de supporters eerst in het teken om het oude logo terug te krijgen, maar uiteindelijk werd het de middag dat Ajax zijn gezicht als voornaamste titelkandidaat een beetje terugkreeg. In de Arena wonnen de Amsterdammers met gemak van sc Heerenveen: 3-0.

Dat Ajax voor rust goed speelde, waren we wel gewend de laatste weken. Dat de ploeg van De Boer daadwerkelijk met een voorsprong ging rusten, was echter iets nieuws voor 2014. Cambuur-uit (15 december 2013) was het laatste competitieduel - tot vanmiddag - waar met een voorsprong gerust werd.

Ajax kwam tegen sc Heerenveen eigenlijk geen moment in problemen, en had na zes minuten spelen al twee grote kansen gehad. Niklas Moisander raakte uit een corner echter de paal en Viktor Fischer werd - ten onrechte - teruggefloten voor buitenspel.