Geen verlenging bij Johan Cruijff Schaal

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een week na de Johan Cruijff schaal start traditiegetrouw de competitie en de KNVB acht het niet zinvol om twee ploegen met 120 minuten in de benen daaraan te laten beginnen. Om die reden zal er zondag geen verlenging volgen en ook in de toekomst wordt het half uurtje extra tijd afgeschaft. Ajax en PEC Zwolle spelen zondag om 18.00 uur tegen elkaar in de Amsterdam ArenA. 

Ron Jans en Frank de Boer lieten vrijdag tijdens de voorbeschouwing op de Johan Cruijff schaal weten blij te zijn met het besluit van de KNVB. 'Het is voor de meeste spelers van ons pas de tweede keer dat zij negentig minuten gaan spelen. Als dat er dan 120 worden, is het wachten op blessures. Misschien niet in deze wedstrijd, maar dan wel in de volgende duels. Daarbij is niemand gebaat', aldus De Boer. Vorig seizoen speelde Ajax nog wel een verlenging in voor de Nederlandse supercup, waarin uiteindelijk met 3-2 gewonnen werd van AZ.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/80559/geen-verlenging-bij-johan-cruijff-schaal.html