Klaas-Jan Huntelaar: ?Bij PSV zag ik geen doorgroeikansen?

Bron: www.vi.nl

Klaas Jan Huntelaar maakte onlangs tegen Chelsea zijn 42ste treffer in internationaal clubverband. Daarmee evenaarde hij de productie van Patrick Kluivert. In de vaderlandse voetbalhistorie maakte alleen Ruud van Nistelrooy meer doelpunten: 62.

Op 30 september 2004 maakte Huntelaar zijn Europese debuut. Hij speelde toen bij SC Heerenveen, dat in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi Maccabi Petach Tikva had geloot. De wedstrijd in Israël werd geannuleerd wegens een ambtenarenstaking, waardoor er geen vliegverkeer mogelijk was. De return in Friesland eindigde in 5-0, maar Huntelaar scoorde niet. Drie weken later deed hij dat wel tegen Benfica (4-2 nederlaag), vanaf de stip.

In de rubriek 10 Vragen aan uit 2004 sprak Klaas-Jan Huntelaar aan de vooravond van de confrontatie met Maccabi zijn ambities uit.

***

(VI 39, 22 september 2004)

Jarenlangwas Klaas-Jan Huntelaar (21) het supertalent in de jeugdcompetities.Bij SC Heerenveen timmert de spits ook nadrukkelijk aan zijn status inde Eredivisie. Hij scoorde al vier keer in de competitie en de topscorerhunkert nu ook naar successen in het UEFA Cup-toernooi.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/klaasjan-huntelaar-bij-psv-zag-ik-geen-doorgroeikansen-1.htm