Paar goede momenten helpen Ajax langs FC Utrecht

Serero won kopduels en scoorde zijn eerste treffer van het seizoen.© Pro Shots

Hoogstaand was het niet, maar de drie punten zijn weer binnen. En tegen FC Utrecht, dat Ajax wel eens dwarszit, is dat extra lekker. De Amsterdammers wonnen in de Arena met 3-1.

ADO Den Haag-uit vormde afgelopen weken qua punten (een gelijkspel) als qua doelpuntenaantal (slechts één) een uitzondering in een sterke reeks. Tegen Go Ahead Eagles (drie), FC Dordrecht, SC Cambuur, sc Heerenveen (allen vier) en Willem II (vijf) scoorde Ajax al gemakkelijk. Tegen FC Utrecht werden er weer drie gemaakt, maar heel overtuigend was het niet.

Het was ook FC Utrecht dat de eerste kansen kreeg van de wedstrijd. Peterson mocht in de eerste tien minuten twee keer op doel schieten. De snelle aanvaller deed dat echter niet zorgvuldig, zodat Cillessen niet echt in actie hoefde te komen.

Na wat speldenprikjes sloeg Ajax in de achttiende minuut toe. Serero vanaf randje strafschopgebied uit, nadat de bal was weggekopt uit een corner. De bal ging via een Utrechts been en de lat het doel in.