Ajax verliest oefenduel met twee gezichten

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 4-3 verloren van FC Liefering. In de wedstrijd, die twee gezichten kende, stond de ploeg van Peter Bosz in de rust al met 0-2 achter. Na rust, toen de nodige talenten in actie kwamen, zag het spel er iets beter uit en werden er drie doelpunten gemaakt. In de laatste seconde van het duel wist FC Liefering echter alsnog de winst te pakken.

De Amsterdammers, die dus min of meer begonnen met de basiself, kende een zeer zwakke eerste helft. De ploeg van trainer Bosz miste scherpte, passes waren slordig, aannames lukten niet en duels gingen gemakkelijk verloren. Het zou kunnen dat het kwam door de vermoeidheid van het trainingskamp, maar heel goed zag het er niet uit.

Na geklungel in de defensie, waarbij Riechedly Bazoer bijna in eigen doel schoot, werd uit de Oostenrijkse aanval die hierop volgde gescoord. Na een mooie steekballetje, waar Jaïro Riedewald zich liet verrassen, wist uiteindelijk de Zuid-Koreaan Hwang binnen te tikken. Vlak erna ging ook rechtsback Kenny Tete in de fout waarna Oberlin de bal simpel wist af te pakken en op fraaie wijze voor de 2-0 kon zorgen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/97630/ajax-verliest-oefenduel-met-twee-gezichten