[Verslag] Ajax wint in saaie wedstrijd van Vitesse: 1-0

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Alle ogen waren op voorhand gericht op debutant Hakim Ziyech. Peter Bosz zette hem ‘hangend op rechts’. Dit betekende dat het middenveld ‘gewoon’ nog bestond uit Riedewald, Gudelj en Klaassen.

Ajax begint sterk aan de wedstrijd en krijgt al binnen tien minuten enkele kansen om op voorsprong te komen. Gudelj gaat diep en krijgt de bal goed naar het doel van Eloy Room. De keeper uit Curaçao brengt echter prima redding voor Vitesse. Even later krijgt Younes de kans om Room te verschalken, maar ook deze keer wordt de bal uit het doel getikt. Aan de andere kant is het ook opletten geblazen als Vitesse een paar keer in een overtal situatie kan counteren. De Arnhemmers spelen het –gelukkig voor Ajax- erg slecht uit en zodoende kan Onana zijn handschoenen schoon houden. Ondertussen wordt het spel van Ajax steeds minder en is het alleen Gudelj die (negatief) opvalt. Zijn schoten vliegen alle kanten op, behalve richting het doel van Room. Kort voor rust is er wat opwinding als een voorzet van Younes met de hand wordt weggehaald. Scheidsrechter Liesveld ziet er geen penalty in.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/09/11/verslag-ajax-wint-in-saaie-wedstrijd-van-vitesse-1-0/