Ajax verslaat Standard ondanks moeizame tweede helft

Ajax heeft, ondanks een zeer moeizame tweede helft, in eigen huis een grote stap gezet richting de volgende ronde in de Europa League. De Amsterdammers waren dankzij een treffer van Kasper Dolberg met 1-0 te sterk voor de Belgen en hebben nu zes punten behaald uit twee wedstrijden.

De eerste tien tot vijftien minuten waren voor de supporters in het stadion nauwelijks goed te zien. Supporters van Standard Luik staken vlak voor de aftrap van het duel enkele fakkels af en gooiden deze zelfs in een Ajax-vak waar ook kinderen aanwezig waren. Het gevolg hiervan was dat zelfs enkele mensen moesten vluchten uit het desbetreffende vak met Ajax-supporters.

Op het veld leek Ajax echter weinig te merken van de ‘mist’ die opdook in het stadion, want de Amsterdamse ploeg was direct de bovenliggende partij en speelde daarnaast bij vlagen aantrekkelijk voetbal. Zo kreeg Bertrand Traoré de kans uit een schot van afstand, leverde een geweldige aanval waarbij Traoré en Younes betrokken waren een schot op voor Klaassen, maar wist Gillet te redden. De keeper was uit de corner die hierop volgde opnieuw attent toen hij een kopbal van Dolberg uit zijn doel wist te houden.