Ajax moeizaam maar verdient langs FC Utrecht

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax was zondag niet in goeden doen, maar deed desondanks wat het moest doen: winnen van FC Utrecht. Op ietwat gelukkige wijze werd het in de Amsterdam ArenA 3-2 en dus blijft de ploeg van Peter Bosz in het spoor van koploper feyenoord op vijf punten. Psv volgt, na het gelijkspel van zaterdag bij sc Heerenveen, als derde op twee punten achter Ajax.

Bekijk via deze link het fotoverslag van dit duel

Ajax begon in de rook, die was blijven hangen na de vuurwerkshow ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van de F-side, slordig aan de wedstrijd. Met name linksback Daley Sinkgraven was niet bij de les. Na twee keer knullig de bal onder de voet door te hebben laten glippen volgde in de ArenA een cynisch applaus na zijn eerste goede aanname.

Ajax was beter dan Utrecht maar het ontbreken van scherpte bij Ajax leidde in de 27e minuut tot een Utrechts doelpunt. Kevin Conboy, die van Joël Veltman en Kasper Dolberg precies genoeg ruimte kreeg, kopte raak na een scherpe krulbal van Yassine Ayoub. André Onana en Joël Veltman stonden erbij en keken er naar: 0-1.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/10/02/ajax-moeizaam-maar-verdient-langs-fc-utrecht/