Slordig Ajax nipt langs Excelsior

Ajax heeft een kleine overwinning geboekt in het duel met Excelsior. In een slordige wedstrijd van beide kanten tekende Hakim Ziyech vlak na rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Lichtpuntje was het competitiedebuut van Abdelhak Nouri die inviel voor Younes.

Ajax begon goed aan de eerste helft. Na ongeveer vijf minuten was er al een goede kans voor Dolberg, maar de voorzet van Dijks was net iets te scherp waardoor de bal in de handen van doelman Muyters belandde. Na de eerste tien minuten was dan ook wel duidelijk dat de wedstrijd zich voor het merendeel op de helft van Excelsior zou afspelen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Ajax was vrij slordig in balbezit en vele passes kwamen niet aan. Het spel van Traoré was daar representatief voor. De snelle spits die normaal zo balvast is verspeelde de ene na de andere bal en liep zich steeds vast op de rood-zwarte muur van Excelsior. Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 ruststand.