Goed Ajax overwintert na zinderende slotfase

Ajax heeft zich dankzij een 3-2 overwinning op Celta de Vigo geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Amsterdammers stonden na zeventig minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar in de slotfase kwam Celta de Vigo onverwacht terug in de wedstrijd, waardoor de laatste minuten ongemeen spannend werden.

In de beginfase van het duel had Ajax weliswaar het meeste balbezit, maar werd Celta de Vigo een aantal keren zeer gevaarlijk. Zo had Joël Veltman het lastig met zijn directe tegenstander Theo Bongonda, al bleef het gevaar nog uit. Pas toen doelman André Onana de buitenspeler van Celta de Vigo zo maar inspeelde was het echt even bibberen geblazen. Bongonda schoot tot opluchting van het Amsterdamse publiek echter naast.