LIVE 14.30u | Ajax - NEC (5-0)

Dit is het livetopic voor de wedstrijd tussen Ajax en NEC van zondagmiddag. In de Amsterdam ArenA wordt er om 14.30 uur afgetrapt. De Amsterdammers kunnen bij winst uitlopen op PSV, dat zaterdagavond gelijkspeelde bij Willem II. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports.

Verslag eerste helftDe Amsterdammers begonnen met Vaclav Cerny als linksbuiten en voor de rest de vertrouwde namen aan het duel tegen NEC. Het eerste kwartier was pover en karig wat betreft kansen, maar na negentien minuten begon de Dolberg-show. De Deen ontving de bal op mooie wijze van landgenoot Lasse Schöne, brak goed door en schoot kiezel-hard binnen: 1-0.

Niet veel later was het weer raak. Een aanval leek stuk te lopen, maar Hakim Ziyech pikte de bal op, stak Davy Klaassen weg, de aanvoerder behield goed het overzicht waarna de goed gepositioneerde Dolberg zijn tweede van de middag kon maken.