LIVE 19.00 uur | FC Kopenhagen - Ajax (1-1)

Bron: www.ajaxshowtime.com

Dit is het livetopic voor de wedstrijd tussen FC Kopenhagen en Ajax in de Europa League. Beide ploegen trappen om 19.00 uur af in Denemarken voor de heenwedstrijd in de achtste finale.

Verslag eerste helft:De start van de Amsterdammers was werkelijk waar rampzalig te noemen. Al binnen een minuut wist FC Kopenhagen dwars door het Ajax-elftal te combineren en via Rasmus Falk op voorsprong te komen. Ook hierna bleef Ajax schutteren en grossierde het elftal van Bosz in foute passes. Het leidde tot enkele behoorlijke kansen voor de Denen, waarbij Ajax het geluk had dat het vizier bij de tegenstander niet op scherp stond.

Ajax zocht weliswaar de aanval enkele malen op, maar had moeite om de openingen in de stugge defensie van FC Kopenhagen te vinden. Na iets meer dan een halfuur spelen lukte dat uiteindelijk wel. Een voorzet van Davy Klaassen bereikte Dolberg, die goed voor zijn man bleef en uiteindelijk op sublieme wijze het net wist te vinden. Uit de herhaling bleek de Deense spits buitenspel te hebben gestaan, maar het doelpunt werd ‘gewoon’ goedgekeurd. Overigens waren er bij deze treffer geen protesten van Deense kant.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102997/live-1900-uur-fc-kopenhagen-ajax-1-1