Ajax met pijn en moeite toch ruim langs AZ

Ajax mag dankzij een 4-1 overwinning op AZ nog altijd hopen op de landstitel. De Amsterdammers speelden een voortreffelijke eerste helft, maar scoorden voor rust slechts eenmaal. Na rust was AZ beter, kwam het zelfs op 1-1, maar wist Ajax in de slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, zette vol druk op de helft van AZ en creëerde veel kansen. Zo was Davinson Sánchez in de beginfase uit een vrije trap van Hakim Ziyech dichtbij de openingstreffer, maar vergat hij de bal in het doel te schieten. Vlak erna schoot Traoré op AZ-doelman Tim Krul, maar even later was de Burkinees alsnog trefzeker. De Chelsea-huurling zette de aanval zelf op, zocht de combinatie met Justin Kluivert en rondde vervolgens zelf knap af.

Ook daarna was het Ajax dat enorm gretig speelde. De Amsterdammers bleven kansen krijgen, maar meerdere doelpunten bleven uit. Zo brak Justin Kluivert vlak voor rust door aan de rechterkant, ging meerdere AZ’ers voorbij, maar stuitte uiteindelijk op Krul.