Oppermachtig Ajax wint met 2-0 van Schalke’04

Ajax heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de halve finales van de Europa League door Schalke’04 met 2-0 te verslaan. Dat het uiteindelijk bij 2-0 bleef was mede te danken aan de doelman van de ploeg uit Gelsenkirchen die de Ajacieden dwars zat om uit te lopen naar een grote score. Davy Klaassen was uiteindelijk verantwoordelijk voor beide treffers waarvan een uit een strafschop.

Vanaf de eerste minuut kreeg Schalke geen grip op de aanvalsdrift van Ajax en de ploeg van Bosz ging furieus van start. Donny van de Beek verving de geschorste Lasse Schöne op het middenveld bij Ajax en Van de Beek was na een klein kwartier spelen dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter onschadelijk gemaakt door doelman Ralf Fährmann die later in de wedstrijd zijn team nog wist te behoeden voor een grotere nederlaag. Het was een voorteken wat ging volgen in een volle Arena want Ajax speelde zeer goed en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Amin Younes werd gevloerd in de zestien waarna Davy Klaassen de strafschop onberispelijk tegen de touwen knalde. Niet veel later had Davinson Sanchez de kans op de 2-0 maar zijn kopbal trof de lat.