AJAX NA THRILLER NAAR FINALE EUROPA LEAGUE

Ondanks een 3-1 nederlaag bij Olympique Lyon heeft Ajax de finale van de Europa League bereikt. De Amsterdammers kwamen na een halfuur op voorsprong door een treffer van Kasper Dolberg, kregen kansen op meer, maar vlak voor rust moest het twee treffers incasseren. In de tweede helft leek Ajax lang controle te hebben, totdat Olympique Lyon tien minuten voor tijd 3-1 maakte. In de slotminuten was het spannend, maar hield Ajax stand. Manchester United is de tegenstander in de finale, die plaatsvindt op woensdag 24 mei.

Na een openingsfase waarin Olympique Lyon vol druk probeerde te zetten op Ajax kwam de ploeg van trainer Peter Bosz na een minuut of tien steeds beter in zijn spel. De Amsterdammers waren beter en via Hakim Ziyech en Amin Younes kon het al snel op voorsprong komen. Eerstgenoemde schoot echter via de keeper van Lyon naast, terwijl Younes op het dak van het doel schoot.