Drie dingen die je moet weten over Ajax - Sparta

Bron: www.ajaxlife.nl

Vorig jaar werd het in de Arena 2-0. © Pro Shots

De shirtjes van Oranje verdwijnen weer in de kast; de Ajax-tenues verlaten op hun beurt het hangertje. Geen WK in Rusland, maar wel een erediviseweekend waarbij Ajacieden rustig kunnen kijken naar wat de concurrentie doet. Omdat de eigen wedstrijd niet vergeten mag worden, hier drie dingen die je moet weten over Ajax – Sparta.

Sparta scoort weinig maar schiet vaak André Onana zal de statistieken van Sparta likkebaardend hebben gelezen. Sparta heeft van alle eredivisieploegen namelijk de minste goals gemaakt. In vijf wedstrijden wist de ploeg van Alex Pastoor slechts zevenmaal het net te vinden. Maar daarmee is een cleansheet voor Ajax nog geen uitgemaakte zaak. De Rotterdammers schieten namelijk wel geregeld op doel. 77 keer maar liefst dit seizoen. Het combineren van deze twee statistieken maakt van Sparta de minst effectieve ploeg in Nederlandse competitie.

In aanloop naar het duel hebben de Ajax-keepers waarschijnlijk niet op strafschoppen getraind. Sparta heeft namelijk al dertig wedstrijden geen penalty toegewezen gekregen.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22665