Gênant Ajax slachtoffer van Eindhovens feest

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag op bezoek bij PSV definitief de titel verspeeld. Geen moment waren de Amsterdammers dicht bij een resultaat, waardoor het slachtoffer werd van een Eindhovens feest: 3-0.

Op voorhand waren de belangen van de topper in het Phillips Stadion duidelijk: PSV moest winnen om officieel de schaal in ontvangst te mogen nemen, Ajax moest punten afsnoepen van PSV om enigszins de titelhoop levend te houden. Coach Erik ten Hag begon met Joël Veltman in de basis, ook Maximilian Wöber mocht beginnen.

De Oostenrijker speelde een ongelukkige eerste helft en was mede betrokken bij de eerste goal van PSV. Wöber stapte zomaar in bij een inworp van PSV, waarna een drie-tegen-twee-situatie ontstond. PSV was uiterst effectief en uiteindelijk gaf Gastón Pereiro het laatste zetje: 1-0.

Aan de overkant had Klaas-Jan Huntelaar een uitstekende mogelijkheid om ook een Amsterdamse treffer op het scorebord te zetten, maar Jeroen Zoet kwam goed uit en voorkwam een goal van de uitploeg. Nog voordat het rust was, verdubbelde PSV de voorsprong. Luuk de Jong torende boven Wöber uit en knikte binnen: 2-0.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/112082/genant-ajax-slachtoffer-van-eindhovens-feest