Vermoedelijke opstelling Ajax tegen AEK: ‘Basisplaatsen voor Van de Beek, Neres en Wöber’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax kan vanavond na 13 jaar weer doorstomen naar de achtste finales van de Champions League. Bij een overwinning is het team van Ten Hag zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel of nederlaag moet het de uitslag afwachten van het duel tussen Bayern München en Benfica in Beieren. Als Ajax niet wint en Benfica wel, dan valt op 12 december de beslissing als Bayern op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax mist vanavond Hakim Ziyech (geblesseerd) en Nico Tagliafico (geschorst). De verwachting is dat Daley Blind naar de linksback positie verhuisd waardoor Max Wober de plek in het centrum naar De Ligt in zal gaan vullen. Ziyech wordt naar verwachting op de rechterflank vervangen door David Neres. Van de Beek vormt samen met Lasse Schöne en Frenkie de Jong het middenveld.

Van de Beek viel zaterdagavond geblesseerd uit maar lijkt nu toch fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen tegen AEK Athene. Dusan Tadic begon tegen Benfica nog in de punt van de aanval, maar dinsdagavond kiest Ten Hag waarschijnlijk voor Kasper Dolberg in de spits, terwijl Tadic als linksbuiten begint. AEK Athene-Ajax begint vanavond al om 19:00uur.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2018/11/27/vermoedelijke-opstelling-ajax-tegen-aek-basisplaatsen-voor-van-de-beek-neres-en-wober/