Ajax verslaat NAC: Nog maar vier punten achter de koploper

Van het sprankelrijke spel van afgelopen woensdag was weinig meer over maar Ajax deed wel wat het moest doen en dat is winnen. NAC was voor de rust het gevaarlijkst en kon Ajax zowaar op een achterstand zetten. Daley Blind en Matthijs de Ligt zaten in de 25ste minuut elkaar flink in de weg waardoor Kastaneer een enorme kans kreeg maar André Onana bokste de bal weg. Iets later poeierde Pelé van Anholt op het doel van Onana maar de bal ging via de bovenkant van de lat over. Al deze kansen kwamen voort uit onzorgvuldig spelen van Ajax want de thuisploeg had driekwart van de tijd balbezit. Vlak voor rust mocht Hakim Ziyech een vrije trap nemen en schoot deze in de muur maar in de muur werd de bal met de arm gespeeld door de defensie van NAC waardoor de VAR besloot een penalty toe te kennen. Dusan Tadic schoot de bal in de linkerhoek en Benjamin van Leer koos ook die kant maar gelukkig kon de doelman de bal niet stoppen (1-0).