Analyse Lille: Meer dan alleen fysiek sterk

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een nieuw Champions League-seizoen staat voor de deur en dat betekent automatisch nieuwe Europese opponenten die Ajax moet zien te verslaan. Dinsdag is Lille OSC de eerste tegenstander en dat belooft een zware dobber te worden. Vorig seizoen werden de Fransen best of the rest achter Paris Saint-Germain in Ligue 1 en plaatsten ze zich direct voor het miljardenbal. In dit stuk worden ze onder de tactische loep gelegd. 

Les Dogues raakten hun twee sterspelers in de personen van Nicolás Pepe en Rafael Leao kwijt, maar nog steeds staat er een behoorlijk elftal dat meer is dan alleen fysiek. Lille heeft na jaren voetballen in de marge een nieuw project opgezet met een fris technisch beleid en torenhoge ambities. De verantwoordelijken die AS Monaco een aantal jaar geleden naar grote hoogten stuwden, zwaaien de scepter, scouten slim en kopen goed in. Op het veld heeft het vorig jaar een uitstekende plek op de ranglijst opgeleverd.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125592/analyse-lille-meer-dan-alleen-fysiek-sterk