Ajax wint Klassieker met speels gemak

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax heeft De Klassieker met speels gemak gewonnen. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd het 4-0. Hakim Ziyech, Nico Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek waren trefzeker. Hierdoor profiteerden de Amsterdammers overigens optimaal van de 0-4-zege van AZ in Eindhoven op PSV.

Erik ten Hag wijzigde zijn basiself met één naam. David Neres begon, waardoor Edson Álvarez naar de bank verhuisde. Hierdoor zakte Van de Beek naar ‘acht’ en verplaatste Promes naar ‘tien’.

Vliegende start

De Klassieker begon met veel vuurwerk en een waanzinnig groot doek van de F-Side. Maar daar bleef het niet bij, want ook op het veld was er vuurwerk in de beginfase. Ajax greep de bezoekers direct bij de strot en startte ontzettend goed aan de wedstrijd. Binnen zeven minuten stonden de Ajacieden al met 2-0 voor. Bij een aanval over links kwam de bal via Promes en Tadic bij Ziyech, die via Vermeer wist te scoren. De 2-0 kwam tot stand via Dest die de bal net binnen wist te houden. Het betekende de snelste 2-0-voorsprong van Ajax in de Eredivisie ooit. Uiteindelijk kreeg Neres de bal, die Tagliafico uitstekend bediende: 2-0!

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-wint-klassieker-met-speels-gemak/