Ajax kent slechtste start kalenderjaar in elf jaar

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kent de slechtste start van een kalenderjaar sinds 2009. De Amsterdammers pakten dit kalenderjaar in de eerste zes duels slechts negen punten. Elf jaar geleden ging het nóg slechter: toen pakte Ajax slechts zeven punten uit de eerste zes wedstrijden van het kalenderjaar.

Het is niet voor het eerst dat Ajax matig uit de startblokken komt na de winterstop. Vorig jaar bijvoorbeeld werden er slechts tien punten gepakt uit de eerste zes wedstrijden in de tweede seizoenshelft. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Amsterdammers toen veel makkelijker aan het scoren toekwamen. Waar Ajax vorig jaar in zes duels 25 keer scoren, staat de teller dit jaar pas op zeven treffers.

In de afgelopen elf jaar wist Ajax één keer de volle buit te pakken. In 2017, onder leiding van Peter Bosz, won Ajax de eerste zes duels van het kalenderjaar. Garanties biedt dat echter niet, want de Amsterdammers werden toen geen kampioen. Bovendien: in andere jaren waarin Ajax ook niet altijd even geweldig begon - neem 2012 (tien punten) of 2013 (elf punten) - werden de Amsterdammers wel kampioen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129733/ajax-kent-slechtste-start-kalenderjaar-in-elf-jaar