‘Gros van de Ajax-spelers blijft komende zomer’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Hakim Ziyech is tot nu toe nog de enige Ajacied die komende zomer vertrekt. De verwachting is al tijden dat dit een stilte voor de storm is, maar niets lijkt minder waar. Voetbal International meldt namelijk dat de coronacrisis de verwachte leegloop sterk terugdringt.

Televisiegelden

De grote voetballanden hebben te maken met een stuk minder televisiegelden en dus moet er pas op de plaats worden gemaakt. “Dat betekent voor clubs in Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk een miljoenenstrop. Per competitie gaat het om honderden miljoenen die wellicht niet worden uitgekeerd. Dat zal op alles effect hebben”, schrijft het weekblad. Het betekent dat de grote clubs veel minder geld hebben om uit te geven.

Verwachte transfers

Ajax lijkt er vanuit te gaan dat André Onana, Joël Veltman en Nicolás Tagliafico deze zomer zo goed als zeker vertrekken. Voor de keeper zullen de Amsterdammers deze zomer naar een vervanger zoeken, aangezien de overige doelverdedigers niet in staat worden geacht de plek van Onana in te nemen. De vervanger van Tagliafico wordt waarschijnlijk Owen Wijndal, de huidige linksback van het uitstekend draaiende AZ.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/gros-van-de-ajax-spelers-blijft-komende-zomer/