Twente en Ajax delen punten

Samenvatting:Ajax begon, met Daley Blind op het middenveld, slap aan het duel tegen FC Twente. De Amsterdammers konden de bal niet in de ploeg houden door slordig balverlies. Het was dan ook de thuisploeg die het spel maakte vanaf het begin. Net wanneer Ajax een grote mogelijkheid kreeg op de openingstreffer, wist Twente via een gevaarlijke omschakeling wél doel te treffen. Voor Luc Castaignos was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken, 1-0.De achterstand kwam het spel van de Amsterdammers niet ten goede. De opbouw lukte maar zelden en ook captain Siem de Jong raakte veel ballen kwijt op het middenveld. Jasper Cillessen zat wel goed in de wedstrijd en voorkwam erger voor Ajax. Zodoende liepen de Ajacieden met een 0-1 achterstand de kleedkamers in.Na rust kwam Ajax beter in de wedstrijd. Waar de bal eerst veelvuldig werd verspeeld, was Ajax in de tweede helft beter in staat om balbezit te houden. De Jong kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar de captain wist een mooi opgezette aanval van Viktor Fischer niet te verzilveren. Eerstgenoemde verraste even later Twente-goalie Nick Marsman, die zijn inzet niet klemvast kreeg.