Ajaxfans zullen Suarez niet snel vergeten

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Met Luis Suarez neemt Ajax afscheid van een voetballer die de achterban van de vereniging de afgelopen 3,5 jaar het meest vermaakte. De aanvaller uit Uruguay schaarde zich met prachtige doelpunten, schitterende acties en een onvoorwaardelijke inzet op het lijstje met populairste buitenlandse spelers uit de geschiedenis van de Amsterdamse club.

Suarez koesterde een droom en wilde net als bewierookte voorgangers als Jari Litmanen en Stefan Pettersson successen met Ajax vieren. ''Want alleen dan zullen de supporters mij nooit vergeten'', bleef hij herhalen. De aanvaller won uiteindelijk met zijn Amsterdamse werkgever slechts eenmaal de KNVB-beker. De felbegeerde landstitel moesten hij en zijn ploeggenoten de afgelopen drie seizoenen aan PSV, AZ en FC Twente laten.

Wat hij ook probeerde, een kampioenschap kon Suarez zijn geliefde club niet bezorgen. En hij deed veel, heel veel, zo niet alles om de titel te winnen. De Zuid-Amerikaan liet in 110 competitiewedstrijden maar liefst 81 treffers noteren. Niet slecht voor een speler die vaak niet eens in het centrum van de aanval voetbalde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113747/Ajaxfans_zullen_Suarez_niet_snel_vergeten.html