Terugblik op de eerste seizoenshelft: de middenvelders

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Eerder publiceerden we al een algemene terugblik op de eerste seizoenshelft, maar ook per linie is er genoeg om op terug te blikken. Vandaag deel 3: de middenvelders.

Waar er vorig jaar geen vast middenveld was, is dat dit seizoen wel het geval. Davy Klaassen, die door Frank de Boer begin dit seizoen tot aanvoerder werd benoemd, vormde met Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer de middelste linie. De aankoop van Nemanja Gudelj bleek een goede zet te zijn, want hij speelde 29 wedstrijden voor zijn nieuwe club, waarin hij vijf keer scoorde en vijf assists gaf. Het goede spel van de 19-jarige Bazoer zorgde ervoor dat hij werd opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Hij maakte op 13 november tegen Wales zijn debuut voor Oranje.

Een mindere eerste helft was het voor Daley Sinkgraven en Thulani Serero. Beiden werden geplaagd door blessures en speelde een handvol wedstrijden. Hoewel Sinkgraven het seizoen begon als linksbuiten, belandde hij uiteindelijk net als Thulani Serero op de reservebank.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/terugblik-eerste-seizoenshelft-middenvelders/