Ajax glijdt in Vigo, maar houdt stand tegen Celta

Bron: www.ajaxlife.nl

Younes leek de winnende te maken, maar 2-2 is ook prima. © Pro Shots

Ajax heeft zijn koppositie in de Europa League met verve verdedigd. Tegen Celta de Vigo kwam de ploeg twee keer op voorsprong, maar mag niet klagen met het uiteindelijke gelijkspel: 2-2.

Celta - Ajax leek niet zozeer de wedstrijd van de namen te worden, maar die van de voetbalschoenen. En de grasmat. Waar het gras van het Estadio Municipal de Balaidos er voor het duel, mede dankzij een heerlijk zonnetje, groen bij lag, daar bleek toen de bal eenmaal rolde kwalitatief nogal wat mis met de mat.

Spelers, en daarbij vooral de Ajacieden, gleden continu uit. Mede daardoor ontstond er een open wedstrijd, waarbij hoopvolle aanvallen abrupt werden gestopt en kansloze situaties ineens kansrijk werden.

Eerlijk is eerlijk, Ajax speelde bij vlagen simpelweg te slordig om heel gevaarlijk te worden. Eigenlijk leverde de eerste echt soepele aanval meteen een treffer op. Dolberg speelde zichzelf heerlijk vrij op het middenveld, stuurde Hakim Ziyech diep, die op zijn beurt eerst Nemanja Radoja uitspeelde en daarna doelman Ruben Blanco passeerde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20621