Emanuelson per direct naar AC Milan

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Urby Emanuelson vervolgt zijn loopbaan met onmiddellijke ingang bij AC Milan. De linksbenige voetballer tekent een contract voor 3,5 jaar bij de koploper van Italië. AC Milan wilde de 13-voudig international aanvankelijk pas aan het einde van het seizoen transfervrij overnemen.

De topclub onderhandelde vandaag met Ajax over een directe overgang. Beide partijen verwachten de transfer dit weekeinde helemaal af te ronden. Ajax ontvangt minimaal 1,7 miljoen euro voor Emanuelson, die bij de vijf grootverdieners in de Amsterdamse selectie hoort. Dat bedrag kan oplopen tot ruim 2 miljoen euro.

Voor Emanuelson komt met de overgang een droom uit. De multifunctionele voetballer onderhandelde vorig jaar zonder resultaat over een nieuwe verbintenis bij Ajax. Hij koos uiteindelijk voor een nieuwe uitdaging.

De Boer wilde Emanuelson behoudenFrank de Boer probeerde Emanuelson vorige week tijdens een trainingskamp in Turkije nog tevergeefs op andere gedachten te brengen. "Want ik wil graag verder met Urby", zei hij. "Maar ik snap ook dat hij vertrekt als er een mooie club op zijn weg komt."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113716/Emanuelson_per_direct_naar_AC_Milan.html