Ajax neemt voorschot op titel na ruime winst

Ajax heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. In Friesland won de ploeg van trainer Frank de Boer ruim, het werd 0-5. Siem de Jong speelde een voortreffelijke wedstrijd en bekroonde zijn spel met een hattrick. Door de winst verstevigt Ajax de koppositie in de Eredivisie en lijkt nu definitief de beste papieren te hebben om aan het einde van speelronde 34 zichzelf kampioen van Nederland te mogen noemen.

Al in de eerste paar minuten viel er genoeg te beleven op het Friese veld. Jeffrey Gouweleeuw probeerde het middenveld te bereiken, maar Ismaïl Aissati zat hier goed tussen. In de kluts belandde de bal tussen doelman Brian Vandenbussche en Siem de Jong. De spits van Ajax was eerder bij de bal en werd hard geraakt door de Friese goalie. Scheidsrechter Kevin Blom kon niet anders dan de doelman al in de derde minuut van het veld te sturen met een rode kaart en Ajax een penalty toe te kennen. Uit deze penalty wist Theo Janssen Ajax op een vroege 0-1 voorsprong te zetten.