Dominerend Ajax verliest na penalty’s van Trabzon

Ajax heeft na strafschoppen verloren van Trabzonspor in het kader van de Antalaya Cup. De Nederlandse kampioen kwam al vroeg op achterstand en kon pas in de slotfase gelijk maken. De Amsterdammers vliegen na de wedstrijd gelijk terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de krakers tegen PSV en Feyenoord.

Voor Joël Veltman zullen de wedstrijden in de Antalaya Cup een zure nasmaak hebben. De verdediger was in de wedstrijd tegen Galatasaray al vroeg medeverantwoordelijk voor een 1-0 achterstand, en ook tegen Trabzonspor ging hij binnen een paar minuten in de fout. Güral benutte de ontstane een-op-een-situatie uitstekend, waarna Ajax dus weer in de achtervolging moest. Het spelbeeld trokken de Amsterdammers in de eerste helft in ieder geval naar zich toe. Met 75% balbezit en bijna 400 passes domineerde de ploeg van Frank de Boer bijna ongekend, en ook aan kansen ontbrak het niet.