De worstelingen van Sigthórsson

Bron: www.ajaxlife.nl

De status van Sigthórsson is niet boven alle twijfel verheven.© Proshots

Wie bij Ajax speelt, krijgt te maken met hoge verwachtingen. Dat geldt al helemaal voor de drager van rugnummer negen. Kolbeinn Sigthórsson weet er alles van. De spits is alweer begonnen aan zijn vierde seizoen als Ajaxspeler. Hoog tijd dus om te onderzoeken of de verwachtingen een beetje worden waargemaakt.

Er worden veel eisen gesteld aan een moderne Ajaxspits. Hij moet als aanspeelpunt dienen, zorgvuldig zijn in de kaatsing en hij moet technisch begaafd zijn. Daarnaast moet hij, ook niet onbelangrijk, nog even een stuk of twintig doelpunten maken. Een heel takenpakket dus, dat alleen aan de betere voetballers kan toebehoren.

Na dik drie seizoenen is duidelijk dat Sigthórsson niet heel erg binnen dit profiel past. De IJslander, die werd binnengehaald als opvolger van Mounir el Hamdaoui, heeft eigenlijk nog geen moment een onuitwisbare indruk weten te maken.

Stelt Sigthórsson cijfertechnisch net zo teleur als diverse kwade tongen beweren? De boys van Tussen de Linies zochten dat voor ons uit.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16415