Ajax pakt wel volle buit na Europees duel

Bron: www.ajaxlife.nl

Cruciaal moment: Sanchez blokt Zivkovic en houdt Ajax in de wedstrijd. ©Pro Shots

Ajax heeft vanmiddag tegen FC Utrecht geen steek laten vallen. De ploeg won na een hectische slotfase in eigen huis moeizaam maar verdiend met 3-2.

Ajax begon het duel (na een imponerende vuurwerkshow vanwege het veertigjarig bestaan van de F-side) in de wetenschap dat titelconcurrent PSV al punten had laten liggen in Heerenveen (1-1) en dat er dus goede zaken gedaan konden worden.

Hakim Ziyech, afgelopen donderdag nog geschorst tegen Standard Luik, keerde tegen FC Utrecht weer terug in de basis, waardoor Nemanja Gudelj op de bank belandde. Daley Sinkgraven kreeg als linksback wederom de voorkeur ten opzichte van Mitchell Dijks. Met name Sinkgraven had het in de eerste helft door slordigheid en nonchalance in zijn spel lastig.

Het spelbeeld voor rust was vrij eenzijdig: Ajax probeerde het spel te maken en FC Utrecht loerde op de counter. De Amsterdammers speelden echter uiterst traag en slordig, maar kregen via Kasper Dolberg, Davy Klaassen en Amin Younes desondanks enkele kansen die verzilverd hadden moeten worden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20519