Zeer slordig Ajax nipt langs Excelsior: 1-0

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een zeer moeizame 1-0 competitie overwinning geboekt op Excelsior. Hakim Ziyech zorgde voor de enige Ajax-treffer in een duel dat van Ajax kant zeer slordig was. Veel passes gingen mis en het baltempo lag veel te laag. Lasse Schone was nog het dichtst bij een tweede Ajax doelpunt maar raakte de paal en miste ook nog een penalty.

Afgaande op de eerste tien minuten leek Excelsior blij te mogen zijn als het in de eerste helft de schade wist te beperken. Mitchell Dijks stelde Kasper Dolberg na twee minuten al bijna in staat om de 1-0 tegen de touwen te koppen, maar de aanvaller kwam net centimeters te kort om de bal te toucheren. Vijf minuten later raakte de jonge Deen de bal op aangeven van Ziyech wel en hij zag zijn poging net over het doel van Tom Muyters heen vliegen.