Onderbouw jeugdopleiding als goudmijn voor Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Wie de sterren van de toekomst in actie wil zien komen, doet er wellicht goed aan om op Sportpark de Toekomst te kijken bij de jongste elftallen. Spelers die namelijk al van jongs af aan bij Ajax spelen, hebben een grotere kans van slagen in Amsterdam dan spelers die pas veel later instromen.

Kijk maar eens naar de huidige selectie van Ajax. De huidige spelersgroep kent een behoorlijk aantal spelers afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en de meeste van die jeugdspelers speelden al op zeer jonge leeftijd bij Ajax. Alleen Jurgen Ekkelenkamp (dertien jaar oud) was ouder dan twaalf jaar toen zij bij Ajax kwamen te spelen. De andere voormalig jeugdspelers waren veel jonger: Daley Blind (acht), Joël Veltman (negen), Noussair Mazraoui (acht), Donny van de Beek (elf), Carel Eiting (negen), Sergiño Dest (elf), Ryan Gravenberch (acht), Ryan Babel (elf) en Quincy Promes (tien). Van deze spelers kan gezegd worden dat zij het, soms via een omweg, hebben gemaakt in het eerste elftal van Ajax en anders wel de potentie hebben om het te gaan maken in Amsterdam.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128965/onderbouw-jeugdopleiding-als-goudmijn-voor-ajax