Analyse: Superieure Liverpool-aanval verbloemt defensieve problemen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Woensdagavond begint Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen Liverpool aan het nieuwe Champions League-seizoen. Liverpool - regerend kampioen van de Premier League - is op papier de sterkste tegenstander in groep D, maar de laatste wedstrijden van The Reds tonen aan dat er kansen liggen voor Ajax. Een tactische analyse van de sterktes en zwaktes van Liverpool, de eerste Champions League-opponent van Ajax. 

In het raar verlopen afgelopen voetbalseizoen kroonde Liverpool zich met grote overmacht tot kampioen van de Premier League. Voor het eerst sinds 1990 wist volksclub de landstitel te veroveren en de wijze waarop dit gebeurde was zeer indrukwekkend. Liverpool behaalde maar liefst 99 punten en verloor slechts drie van de 38 wedstrijden. De ploeg van trainer Jürgen Klopp was ongekend dominant en na de Champions League-winst in 2019 betekende de Engelse landstitel een nieuw hoogtepunt in de succesvolle samenwerking tussen Liverpool en Klopp.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134961/analyse-superieure-liverpool-aanval-verbloemt-defensieve-problemen