Ajax klaar in CL na verlies tegen Atalanta

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is Ajax woensdagavond niet gelukt om ten koste van Atalanta Bergamo de volgende ronde van de Champions League te bereiken. In de eigen Johan Cruijff ArenA ging Ajax in de slotfase met een man minder met 0-1 onderuit. Invaller Luis Muriel zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. 

In aanloop naar het duel kreeg Ajax serieuze tegenslagen te verwerken. Twijfelgevallen Daley Blind, David Neres en Lassina Traoré bleken niet fit genoeg, waardoor Ajax met onder meer Lisandro Martínez en de achttienjarige Brian Brobbey in de basis begon. Met dit duo binnen de lijnen begon Ajax aftastend aan het duel met Atalanta Bergamo. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit, maar wisten dit balbezit nauwelijks om te zetten in gevaarlijke situaties. Na een kwartier spelen verscheen Ajax voor het eerst enigszins dreigend voor het doel van Atalanta. Noussair Mazraoui kon schieten na goed klaarleggen van Brobbey, maar de rechtsback zag zijn schot geblokt worden. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/136358/ajax-klaar-in-cl-na-verlies-tegen-atalanta