Ajax loot zwaar in Champions League

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax speelt in de groepsfase van de Champions League dit seizoen tegen Barcelona, AC Milan en Celtic. Dat heeft de loting donderdag in Monaco uitgewezen.

Niet eerder speelden Ajax en Barcelona, beide winnaars van de Champions League, in een officieel duel tegen elkaar. Wel zijn er veel raakvlakken. Johan Cruijff was bij beide clubs speler én trainer. De legendarische nummer 14 van weleer nam in Monaco een deel van de loting voor zijn rekening. Huidige Ajax-trainer Frank de Boer speelde ook nog bij de Catalanen, net als directeur voetbalzaken Marc Overmars.

In 1995 speelde Ajax tegen Milan de finale van het toernooi. In Wenen wonnen de Amsterdammers door een treffer van Patrick Kluivert. Milan, dat woensdag PSV in de kwalificatie uitschakelde, heeft de geboren Amsterdammers Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de selectie.

Bij Celtic speelt Derk Boerriger, die onlangs werd overgenomen van Ajax. Vorig seizoen lootte Ajax met Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund nog de kampioenen van Spanje, Engeland en Duitsland. Van de huidige tegenstanders is Milan geen kampioen. Dat is Juventus in Italië.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/08/ajax-loot-zwaar-in-champions-league/