Ajax met Van der Hoorn op jacht naar drie punten in Tilburg

Bron: www.ajaxlife.nl

Sinds Heitinga gestopt is lijkt er een vloek te heersen op de verdedigers van Ajax. © Pro Shots

Nee, het is nog veel te vroeg om te zeggen dat Ajax nog negen finales speelt deze competitie. Feit is wel dat de Amsterdammers in een felle titelstrijd verwikkeld zijn met PSV, dus iedere misstap kan fataal zijn. De ploeg van Frank de Boer wil er zondag tegen Willem II (aftrap: 14.30 uur) voor zorgen dat het in het spoor blijft van de Eindhovenaren.

Ajax swingde in de afgelopen thuiswedstrijd tegen AZ weer eens. En dat smaakt naar meer, ook voor De Boer. “Ik heb het gevoel dat we steeds meer het gehele plaatje doorkrijgen. Wat er wordt gevraagd als de tegenstander op een bepaalde manier speelt en welke poppetjes wij daar tegenover moeten zetten. In dat opzicht zijn we nu veel verder.”

De trainer waakt echter voor teveel positivisme. “Vorige week zag het er goed uit en ik heb het gevoel dat de jongens daar ook verder mee willen. Maar we weten allemaal hoe de zon kan schijnen en het vervolgens kan gaan stortregenen. Kijk maar naar Feyenoord, waar het opeens hosanna is nu ze de bekerfinale hebben bereikt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=19377