Ajax na verpletterende eerste helft al klaar met feyenoord: 4-0 (incl foto’s)

Ajax heeft Feyenoord op een flinke nederlaag getrakteerd in de Klassieker. De ploeg van Erik ten Hag was met 4-0 te sterk voor de equipe van Jaap Stam. En die stand stond al bij de rust op het scorebord. Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, David Neres en Donny van de Beek waren trefzeker voor Ajax dat daardoor de koppositie in de Eredivisie verstevigde. Ajax staat nu zes punten voor op AZ, PSV en Vitesse, het trio achtervolgers.

Ten Hag had in vergelijking met het verloren Champions League-duel tegen Chelsea van afgelopen woensdag een basisplaats ingeruimd voor David Neres. De entree van de Braziliaan ging ten koste van Edson Alvarez, die op de bank zat. De keuze van Ten Hag pakte geweldig uit. Ajax liet feyenoord in de eerste helft alle hoeken van de ArenA zien en had al na zeven minuten al een dik verdiende 2-0 voorsprong te pakken. Een vloeiende aanval via Promes en Dusan Tadic kwam al in de tweede minuut bij Ziyech terecht, die via Kenneth Vermeer raak schoot. En vijf minuten later vond Neres met een knappe pass de diepgaande Tagliafico, die de bal mooi controleerde en net als Ziyech via Vermeer raak schoot.