Ajax haalt uit in eerste duel in ruim vijf maanden

Na precies vijf maanden en één dag zonder wedstrijden is de bal eindelijk weer gaan rollen voor Ajax. In een lege Johan Cruijff ArenA werd RKC Waalwijk in het eerste oefenduel van het seizoen 2020/21 makkelijk verslagen: 6-1

Zonder André Onana, Sergiño Dest, David Neres, Donny van de Beek en Nicolás Tagliafico, maar met Quincy Promes, Dusan Tadic, Lassina Traoré en Maarten Stekelenburg trad Ajax zaterdagavond aan voor de officieuze opening voor het seizoen 2020/21. Onana, Dest en Neres waren geblesseerd, terwijl Van de Beek, Tagliafico en ook nieuwkomer Antony op de bank begonnen. Zij zagen hoe hun teamgenoten na twintig minuten op voorsprong kwamen via Traoré, die een mislukt schot van Promes promoveerde tot een doelpunt.

De treffer was het resultaat van het constant initiatief tonen van Ajax. De Amsterdammers hadden de bal, bepaalden het tempo en zochten continu het vijandelijke doel. Echt veel concrete kansen creëerde de ploeg niet, maar op hier en daar een tegenaanval na werd RKC Waalwijk prima in het gareel gehouden.  Met een tussenstand van 1-0 in het voordeel van de thuisploeg doken beide ploegen de kleedkamers in voor de rust.